Kurssi-info

Olethan rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on jotain kysyttävää ilmoittautumiseen/kursseihin liittyen.

Yhteyttä voit ottaa:

 Lahden Uimaseuran toimisto, toimistosihteeri Anniina Niiranen


sähköposti: toimisto@lahdenuimaseura.fi

puhelin: 044 976 8272

Huom! Puhelimeen vastataan vain Lahden Uimaseuran toimiston aukioloaikoina ma - to klo 8 - 15.

Toimistolle voit olla yhteydessä kaikkiin ilmoittautumisiin ja laskutuksiin liittyviin asioihin, esim. eräpäivän siirrot tai sisaralennukset. Ilmoittautumisen peruutus sekä lopetusilmoitukset pyydämme lähettämään aina toimiston sähköpostiin.

Lasten ja aikuisten harrastusryhmien koordinaattori Satu Seppälä

 

sähköposti: satu.seppala@lahdenuimaseura.fi

puhelin: 044 594 9284

Satu Seppälään voit olla yhteydessä, jos sinulla on yleistä kysyttävää uimaopetuksesta tai harrastusryhmistä tai tarvitset neuvoa mikä lapselle olisi ryhmä sopivin. Satu vastaa myös kaikista koulu-uinteihin liittyvistä asioista. Satun tavoitat parhaiten sähköpostitse, puhelimitse vain kiireelliset asiat.
 

Tekniikkakoulujen koordinaattori Ida Hartikainen

 

sähköposti: ida.hartikainen@lahdenuimaseura.fi

puhelin: 044 533 0812

Ida Hartikainen vastaa kaikkiin tekniikkauimakouluihin liittyviin kysymyksiin.
Idan tavoitat parhaiten sähköpostitse, puhelimitse vain kiireelliset asiat (ma-pe klo 8-16).

Lähetämme kaikille kurssilaisille kurssi-kirjeen ennen kurssin alkua, josta selviää tarkat ohjeet ja hallikäytännöt. Tässä yleisiä ohjeita uimakouluja varten jo etukäteen tutustuttavaksi.

Mitä lapsi tarvitsee mukaan uimakouluun tullessaan ?

Uimakouluun lapsi tarvitsee seuraavat varusteet:

 • uimapuku

 • uimalasit (ei snorkkelilaseja)

 • uimalakki tai vaihtoehtoisesti hiukset sidottuna kiinni

 • pyyhe ja laudeliina

 • uimapussi tavaroita varten

Muistathan nämä !

 • Lapsi käy wc:ssä AINA ennen nimenhuutoa

 • Uimaopettaja on vastuussa lapsen turvallisuudesta uimakoulun ajan
  (allasaika + suihkutilat).

 • Kurssille ei tulla huonovointisena tai sairaana. Sairauksista esim. astma, epilepsia yms. tulee aina ilmoittaa kurssin ohjaajalle. 

 • Kuvaaminen kännykällä/kameralla on ehdottomasti kiellettyä.
  Muistathan myös, että kännykän käyttö ja esillä pitäminen altaalla ja pukuhuonetiloissa on kielletty kuvaamisvaaran takia.

 • Yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi uimahalleissa on noudatettava hallin järjestyssääntöjä.

Toiminta uimahallilla


LAHDEN UIMAHALLI

1)    Hallille saavuttaessa: Ole paikalla hyvissä ajoin. Hallilla pyydä avain aulan kassalta ja kerro, että olet tulossa uimakouluun. Kulku ryhmäpukuhuoneeseen tapahtuu oman sukupuolesi pukuhuoneen kautta.

2)    Pukuhuoneessa: Riisu lapseltasi vaatteet, anna hänelle pyyhe, laudeliina, uimapuku ja uimalasit mukaan. Ryhmän alkua voi odottaa pyyhe päällä, ilman uikkareita. Lapset haetaan oman ryhmän alkaessa ryhmäpukuhuoneesta, jossa suoritetaan nimenhuuto. Lapsi odottaa vanhemman kanssa uimaopettajaa nimenhuutoon asti.

3)    Vanhemmat uimakoulun aikana: Ensimmäisellä kerralla on vanhemmilla mahdollista seurata opetusta altaan vieressä. Jatkossa vanhemmat odottavat uimakoulun ajan aulassa. Uimakoulun ollessa hallin yleisövuoron aikana on vanhemmilla halutessaan mahdollisuus mennä uimaan (vanhemman uintikerta maksettava erikseen). Tällöin voi lapsen myös tuoda itse altaalle uinnin alkaessa ja hakea altaalta uinnin päättyessä.

4)    Myöhässä saapuminen: Jos olet myöhässä ja opettajat ovat jo hakeneet lapset ryhmäpukuhuoneesta, tulee vanhemman tuoda lapsi altaalle asti. Huomioithan, että allasalueella liikkuminen on sallittua vain sisäkengillä tai paljasjaloin (jalat pestynä!).

5)    Uimakoulukerran loppuessa: Uimaopettaja käy uintiajan jälkeen lasten kanssa suihkussa ja aikataulun salliessa nopeasti saunassa. Tule odottamaan lastasi 5 min ennen uimakoulun loppumisaikaa ryhmäpukuhuoneeseen. Lapset tuodaan sinne suihkun kautta. Tässä vaiheessa on aikaa pienille kysymyksille ja kuulumisille.

NASTOLAN UIMAHALLI

1)    Hallille saavuttaessa: Ole paikalla hyvissä ajoin. Uimakoulun aloituspaikka on naisten pukuhuone. Jos miespuolinen henkilö tuo lapsensa uimakouluun, tulee opettajamme hakemaan hänet miesten puolelta "inva" pukuhuonetilasta. Inva-tila on pieni erillinen tila heti pukuhuoneen oven läheisyydessä.

2)    Pukuhuoneessa: Riisu lapseltasi vaatteet, anna hänelle pyyhe, uimapuku ja uimalasit mukaan. Lapsi odottaa sinun kanssasi uimaopettajaa nimenhuutoon asti.
Lapset haetaan oman ryhmän alkaessa: ensin lapset miesten puolelta pukuhuonetilasta ja siirrytään naisten pukuhuoneen puolelle, jossa suoritetaan nimenhuuto.

3)    Vanhemmat uimakoulun aikana: Ensimmäisellä kerralla on vanhemmilla mahdollista seurata opetusta altaan vieressä. Jatkossa siirtyvät vanhemmat aulaan odottamaan, sen jälkeen kun opettaja on hakenut lapset pukuhuoneesta. Uimakoulun ollessa hallin yleisövuoron aikana on vanhemmilla halutessaan mahdollisuus mennä itse uimaan. Uintilippu on tällöin ostettava normaalisti kassalta uimaan tullessa.  Tällöin voi lapsen myös tuoda itse altaalle uinnin alkaessa ja hakea altaalta uinnin päättyessä.

4)    Myöhässä saapuminen: Jos olet myöhässä ja opettaja on jo hakenut lapset pukuhuoneesta, tulee vanhemman tuoda lapsi altaalle asti. Huomioithan, että allasalueella liikkuminen on sallittua vain sisäkengillä tai paljasjaloin (jalat pestynä!).

5)    Uimakoulukerran loppuessa: Uimaopettaja käy uintiajan jälkeen lasten kanssa suihkussa ja aikataulun salliessa nopeasti saunassa. Tule odottamaan lastasi 5 min ennen uimakoulun loppumisaikaa sovitussa paikassa. Lapset tuodaan sinne suihkun kautta. Tässä vaiheessa on aikaa pienille kysymyksille ja kuulumisille.

KÄRPÄSEN KOULUN UIMA-ALLAS

1)    Koululle saavuttaessa: Kärpäsen koulun uima-allas sijaitsee pääovelta katsoen vasemmalla puolella. Ensimmäisellä kerralla kokoontuminen on pihalla.
Huomioithan, että ulko-ovea ei saa milloinkaan jättää/kiilata auki.

2)    Vanhemmat uimakoulun aikana: Ensimmäisellä kerralla on vanhemmilla mahdollista seurata opetusta altaan vieressä. Jatkossa vanhemmat odottavat uimakoulukerran ajan pukuhuoneen puolella.
 

Huomioithan vielä nämä !

 

Muistathan, että lasta ei saa tuoda uimakouluun kipeänä. Jos lapsella on joku sairaus (esim. astma, sydänvika, epilepsia…), josta uimaopettajan olisi hyvä tietää, pyydämme ilmoittamaan siitä ensimmäisellä uintikerralla erillisellä lomakkeella. Lomake toimitetaan kaikille kurssilaisille sähköpostilla. Toivoisimme, että vanhemmat rohkeasti ilmoittavat myös, jos lapsella on vaikeuksia esim. opetuksen seuraamisessa tai keskittymisessä. Näin opettaja pystyy ottamaan tämän opetuksessa huomioon.

 

Lahden Uimaseura haluaa tarjota kaikille mukavan ja turvallisen oppimisympäristön. Häiriötilanteissa otamme tarvittaessa vanhempiin yhteyttä ja mietimme yhdessä miten ratkaista tilanne.

 

Tervetuloa uimaan !