Ajankohtaista

Viranomaisten ja Lahden Uimaseuran päivitetyt koronaohjeet

‍Moikka seuraväki ja mukavaa alkavaa uintikautta!

Kauden alkuun on hyvä jälleen muistutella kaikkia seuran ryhmiin osallistuvia uimareita sekä lapsia harjoituksiin tuovia vanhempia muutamista tärkeistä terveysturvallisuuteen liittyvistä asioista. Muistakaa huolehtia, ettei kukaan tule harjoituksiin, jos on minkäänlaisia flunssan oireita. Koronatestissä kannattaa käydä jo pienistäkin oireista ennen kuin palaa harjoituksiin. Huolehtikaa jatkossakin hyvästä käsihygieniasta, jotta vältetään kaikki turhat riskit. Uimahalleissa oleskelua tulee välttää, eli harjoitusten jälkeen pitää jokaisen poistua reippaasti ulos hallista. Vanhempien pitää odottaa lapsiaan hallin ulkopuolella, eli sisätiloissa ei saa harjoitusten päättymistä odottaa. Tämä sääntö on voimassa niin kauan, kunnes viranomaiset meitä toisin ohjeistavat.

Meidän kaikkien tulee vastuullisesti huolehtia, että toimimme annettujen ohjeiden mukaisesti. Näin varmistamme kaikin mahdollisin tavoin, että voimme aloittaa, ja toivottavasti myös jatkaa, syyskauden toimintaamme mahdollisimman normaalisti. Toivon jokaisen aikuisen myös käyttävän maskia lapsia halleihin tuodessaan. Lahden Uimaseura pyrkii kaikessa toiminnassaan noudattamaan viranomaisten sekä kaupungin liikuntatoimen meille antamia koronaohjeita. Vain näitä ohjeita noudattamalla voi meistä jokainen omalta osaltaan huolehtia terveysturvallisuudesta ja pitää niin pienet kuin isotkin uimarit mukana toiminnassa.
Tämä seuraava lause voi kuulostaa kovalta, mutta tarkoitus ei ole missään nimessä olla tyly. Haluamme ainoastaan huolehtia jokaisen harrastajan turvallisuudesta: Jos näitä ohjeita ei noudateta, niin joudumme ryhtymään jatkotoimiin ja poistamaan ne lapset ryhmistä, joiden vanhemmat eivät ohjeista välitä. Toivon hartaasti, että meistä jokainen ottaa annetut ohjeet vakavasti ja niitä myös noudatetaan. Mitä paremmin meistä jokainen kantaa tässäkin asiassa vastuuta, niin sitä nopeammin pääsemme vielä joku kaunis päivä kiinni normaaliin elämään.

Kiitos kaikille jo etukäteen ja iloista alkavaa syyskautta!

Uintiterveisin,

Tommy Rundgren
Lahden Uimaseura ry. / toiminnanjohtaja

Menossa mukana