Tärkeää asiaa laskuista!

26.2.2015

Hei kaikki LaUS -jäsenet!

 

Ohessa on tärkeää ja vakavaakin asiaa laskutuksesta ja maksukäytännöistä. 

Lahden Uimaseura ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka ei tavoittele voittoa, vaan käyttää kaikki tulonsa toiminnan pyörittämiseen ja sen kehittämiseen. Tästä syystä seuralla ei ole suuria varoja pankkitileillä, joista seura maksaisi laskujaan. Kuukausittain erääntyvät suurimmat maksumme ovat Lahden kaupungin allasmaksut ja ohjaajien ja valmentajien palkkakulut sekä palkkojen sivukulut. Kuukausittaiset laskumme ovat tosiaan suuria, sillä seuramme työllistää jo ison joukon sekä kokopäiväisiä että osa-aikaisia työntekijöitä. Näiden edellä mainittujen laskujen maksamisen ehtona on tasainen tulovirta seuralle niin uimaopetuksesta kuin harrastus- ja kilpailutoiminnastakin. 

Haluamme tässä yhteydessä korostaa sitä, että ehdottomasti suurin osa jäsenistöämme hoitaa maksunsa oikein hyvin ja aina ajallaan. Suuren suuri kiitos tästä teille kaikille! Näin toimimalla varmistamme sen, että ohjaajat ja valmentajat saavat palkkansa palkkapäivänään ja että Lahden kaupunki antaa meille allastilaa vielä tulevaisuudessakin. 

Valitettavasti olemme taloudenseurannassa huomanneet myös sen ilmiön, että aivan liian paljon jätetään laskuja maksamatta tai annetaan niiden erääntyä ilmoittamatta siitä toimistolle. Niinpä pyytäisimmekin kaikkia ystävällisesti, että kävisitte tarkistamassa omat tietonne MyClubista ja samalla varmistamassa sen, että maksut on maksettu ja myös kuitattu maksetuiksi. (Huom. laskun maksun jälkeen se näkyy vielä pari päivää järjestelmässä avoimena johtuen pankin ja seuran järjestelmien kirjausviiveestä!) Mikäli laskuissa on jotain epäselvää, on paras tapa hoitaa asia kuntoon se, että laittaa asiasta sähköpostia osoitteella: toimisto(at)lahdenuimaseura.fi. Sähköpostiin kannattaa valmiiksi laittaa tieto siitä, milloin lasku on maksettu, kuka laskun on maksanut ja mitä viitettä maksussa on käytetty. Näin toimimalla vähennämme turhia maksumuistutuksia ja turhaa ärtymystä puolin ja toisin. Kiitos paljon yhteistyöstä!

Tällä maksuasialla on myös se harmillinen puoli, että maksamatta jätetyt laskut koituvat valitettavasti myös tunnollisten maksajien riesaksi. Koska seura on yleishyödyllinen ja voittoatavoittelematon yhdistys, seuraa tästä se, että mikäli seura ei saa toiminnastaan riittävää tuloa maksaakseen palkat, sivukulut ja allasvuokrat, joutuu seura korottamaan harrastusmaksujaan. Tämä on harmittava seuraus muutamien ajattelemattomasta toiminnasta. Haastamme siis vielä osaa jäsenistöämme mukaan ryhtiliikkeeseen ja huolehtimaan maksuista ajallaan. Ohjaajille kuuluu palkka heidän tekemästään työstä, suokaamme se heille! 

Jatketaan tästä hyvällä yhteistyöllä eteenpäin ja annetaan lasten harrastaa mukavaa ja hyödyllistä urheiulajia!

 

Lahden Uimaseuran puolesta, 

Marjut Villanen, pj.