Tästä se taas lähtee, uusi vuosi ja uudet haasteet

4.1.2016

Hei kaikille uimareille ja vanhemmille,

Kevätkausi 2016 käynnistyi ja samalla käynnistyi myös seuran 100v- juhlavuosi. Tämäkin alkanut vuosi tuo siis ihan varmuudella monta uutta ja myös vanhaa asiaa mukanaan kuvioihin. Tässä nyt ensiksi muutama jo tiedossaoleva juttu.

100v- juhlatoimikunta, tai miksi sitä nyt haluammekaan nimittää, kokoontuu tällä viikolla ensimmäistä kertaa miettimään juhlavuoden tapahtumia. Tähän porukkaan mahtuu mukaan vielä monta innokasta puuhaihmistä, sillä jengi on vielä kovin pieni. Myös itse uimareiden mielipiteet juhlavuoden tapahtumiin olisi kiva saada kuuluviin. Tervetuloa siis mukaan! Ilmoittautua voitte lähettämällä minulle viestiä osoitteeseen marjut.villanen(at)lahdenuimaseura.fi

Kivimaan uimahallin sisäilmasta on tehty tutkimuksia Lahden kaupungin tilaamana, mutta tehtyjen tutkimusten tuloksia emme vielä ole saaneet nähtäväksemme. Mikäli tuloksissa on jotain hälyyttävää tai jotain sellaista, mikä tulee vaikuttamaan harjoitusryhmien aikoihin, tulemme informoimaan siitä teitä pikaisesti.

Tässä onkin sitten oikein hyvä aasinsilta siirtyä seuraavaan aiheeseen: uuden uimahallin lobbaus. Nyt pyytäisin, että kaikki tulisivat joukolla mukaan nimienkeräykseen. Meillä on aikaa tehdä uimahallilobbausta ja kerätä isosti nimiä vielä reilun kuukauden ajan. Laitan kopion nimilistasta vielä liitteeksi tähän viestiin. Näitä nimilistoja saa printata ja nimiä saa vapaasti keräillä näihin paperilistoihin myös muilta kuin lahtelaisilta/nastolalaisilta uimahallien käyttäjiltä. Lahti ympäristökuntineen todella tarvitsee monipuolisen uuden uimahallin, silä nykyisistä halleista ei löydy riittävästi harjoitus- ja opettelutilaa kaikille uinnista ja vesiliikunnasta kiinnostuneille alueen asukkaille. Jos mukaan joukkoon lasketaan vielä melojat, sukeltajat yms. altaiden käyttäjät, tulee viimeistään selväksi, että nykyinen allastila on aivan riittämätön jo nykytarpeisiin, puhumattakaan tulevaisuuden tarpeista. Tervetuloa siis kaikki mukaan nimienkeräykseen!

Varainhankinta on seuralle myös erittäin tärkeä asia, johon meidän pitää tänäkin vuonna panostaa kunnolla. Vanhempaintoimikunta on hienosti järjestänyt syyskaudella jo parikin tempausta (pesuaineet ja saippuat), Ullmaxit ovat jatkuvasti mukana myynnissä, sekä sunnuntaikahvitukset. Näiden lisäksi tarvitsemme kuitenkin vielä uutta pöhinää ja aktiivisuutta kevätkaudelle. Anniina toimistolta on tehnyt meille tilisiirtolomakkeita, joiden avulla toivottavasti saamme uusia kannatusjäseniä mukaan tukemaan lahtelaista vesiliikuntaa ja uintiurheilua. Näitä saa myös kernaasti viedä eteenpäin ja mainostaa seuraa. Yksityishenkilöille, jotka pitävät uinnista, voi hyvin mainostaa tuota mahdollisuutta käyttää seuran jäsenvuoroa Saksalassa sunnuntaiaamuisin. Luulisi olevan hyvä kannustin maksaa tukimaksu! Nuo tilisiirtolomakkeet löytyvät seuran sivuilta, kohdasta seura-kannatusjäsenyys. Tässä vielä linkki sivulle: https://www.uinti.com/seura/kannatusjasenyys/ 

Koko seuran eri toimijoille suunnattu kysely on saatu päätökseen ja seuraavaksi on vuorossa vastausten analysointi. Vastauksista nousee varmasti esiin kehittämiskohteita, joihin meidän pitää tarttua. Näistä tänä vuonna kehitettävistä asioista tulee teille tietoa, kunhan olemme johtokunnassa ehtineet ensi perusteellisesti tutustua saatuihin vastauksiin. Kiitos vielä kaikille kyselyyn osallistuneille, vastauksenne ovat meille tärkeitä!

Seuran auditointi tulee myös pian, 19.1. klo 17-20. Tulen pyytämään muutamia henkilöitä (vanhempia, uimareita, vanhempaintoimikunnan jäseniä...) mukaan auditointitilaisuuteen. Jos joku teistä jo nyt tietää, että haluaisi mielellään osallistua auditointiin, niin ole ystävällinen ja laita minulle viestiä asiasta.

Monta muutakin asiaa varmasti tulee vielä tämän vuoden aikana eteemme, mutta palataan niihin sitten myöhemmin.

Lopuksi haluaisin vielä laittaa teille lukuvinkin. Tutustukaa, mielestäni tässä on paljon tärkeää asiaa, sellaista, jotka meidänkin kannattaisi huomioida, kun mietimme seuran toiminnan kehittämistä. http://www.sport.fi/uutiset/uutinen/urheilun-polulla

Nyt siis katsee kohti uusia haasteita. Erittäin hyvää alkanutta vuotta, paljon iloa ja onnistumisia kaikille!

 

Ystävällisesti ja yhteistyössä,

Marjut Villanen