Aikuisten uinnin alkeis- ja tekniikkakurssit

ALKEISKURSSI


Kurssi sopii myös uimataidottomille. Tunnit aloitetaan pienestä altaasta ja kurssilaisten taitojen mukaan siirrytään isoon altaaseen. Kurssi sisältää 8 opetuskertaa.

SISÄLTÖ:

Altaassa opetellaan oikea ja helppo asento vedessä, hengitystekniikkaa sekä selkäuinnin, rintauinnin ja vapaauinnin tekniikan perusteita.

Uimahalli on suljettu muulta yleisöltä kurssin ajan.

TEKNIIKKAKURSSI


Tekniikkakurssi on tarkoitettu  aikuisille, jotka pärjäävät isossa altaassa. Halli on suljettu muulta yleisöltä. Kurssi sisältää 8 opetuskertaa.

SISÄLTÖ:

Tekniikkakurssilla opetellaan oikea uintiasento niin vatsallaan kuin selällään, hengitystekniikka sekä käydään läpi vapaa-, selkä- ja rintauinnin tekniikat. Lajeittain käymme läpi käsivedot ja potkut. Harjoittelemme myös kääntymiset altaan päädyssä sekä pää edellä hypyn veteen. Kokeilemme myös perhosuintia. Pyrimme kuuntelemaan kurssille osallistuvien toiveita ja tavoitteita sekä eriyttämään harjoittelua kurssilaisten toiveiden mukaan viimeisillä kerroilla.

Jokaisella uintikerralla käymme läpi useampia lajeja ja useita eri asioita, jotta asiat kertaantuvat ja jäävät paremmin mieleen. Yksi poisjäänti välistä ei siis estä oppimista.

Kursseille osallistuu kaiken ikäisiä aikuisia. Tekniikkauimakoululaiset harjoittelevat isossa altaassa.

Tekniikkakoulussa allasta uidaan pitkittäin 25m matkaa. Ryhmään kannattaa rohkeasti tulla mukaan, jokainen harjoittelee omalla tasollaan ja oman jaksamisensa mukaan. Kun uintitekniikkasi harjaantuu, saat omaan uimiseesi helppoutta ja liikunnan riemua. Uintitaitoa kannattaa pitää yllä ja tehdä harrastuksesta säännöllinen.

AIKUISTEN JATKOTEKNIIKKA / HARRASTERYHMÄ


Aikuisten harrasteryhmä on ohjattu tunti, jossa syvennytään uinnin eri osa-alueisiin. Ryhmä on suunnattu entisille kilpauimareille, aikuisten tekniikkaryhmän käyneille, triathlonisteille ja muille jo uintitekniikoita omaaville aktiivisille uimareille. Kurssilla syvennytään uintilajien pariin, käydään tarkemmin läpi tekniikkakurssin sisältöä ja uidaan 25m matkaa radalla.