Essi-Maria Lillmanille kolmas nuorten SM-kultamitali - Lillmanille myös aikuisten hopea, Vekkelille ja Jämsälle pronssia

Marjut Villanen
26.4.2015


Lahden uimaseuran 15-vuotias Essi-Maria Lillman jatkoi vakuuttavia näyttöjään uinnin SM-kisoissa Vaasassa. Lillman otti nuorten sarjan kolmannen kultamitalin 200 metrin rintauintimatkalla ajalla 2:37.89, mikä oikeutti myös aikuisten finaalipaikkaan. Aikuisten finaalissa Lillman oli hienosti toinen ajalla 2:37.21. LaUS:n Sanni Ikonen (17) epäonnistui hieman aamujakson rintauinnissa ja olikin nuorten sarjan kuudes ajalla 2:40.85, mikä kuitenkin riitti aikuisten finaaliin. Illalla Ikonen paransi aikaansa kolmella sekunnilla ja oli lopputuloksissa lopulta neljäs.

Vaula Vekkeli (19) ui aamulla 200 metrin vapaauinnin karsinnoista jatkoon ajalla 2:06.39 ja illalla miltei samalla ajalla, 2:06.45, oli hienosti kolmas. Vekkelille siis kolmas pronssimitali pitkän radan SM-uinneissa tällä kertaa. Samalla matkalla nuorten sarjassa Melek Ayarci (16) ui viidenneksi ajalla 2:09.49 ja pääsi myös aikuisten finaaliin, missä loppuaika 2:09.71 riitti kahdeksanteen sijaan.

Nuorten sarjassa Kasper Jämsä (18) ui 200 metrin selkäuinnin kolmanneksi ajalla 2:14.99, mikä oikeutti miesten finaalipaikkaan. Illalla finaalissa aika parani parilla sekunnilla ja Jämsä oli lopulta aikuisten sarjan kuudes ajalla 2:11.87.

Yhteensä siis neljä mitalia lisää sunnuntailta. Lahden Uimaseuran uimarit voittivat viikon aikana yhteensä 15 mitalia ja lisäksi 22 pistesijaa. Nuorten sarjassa joukkue oli mitalitaulukossa upeasti toinen tasapisteillä maan suurimman seuran Cetuksen (Espoo) kanssa ja seurapisteissä kolmas. Mahtavaa!

http://www.uimaliitto.fi/uinti/arvokilpailut/sm-kilpailut/2014-2015/

Seuraavaksi jännitetään nuorten European Games- ja EYOF- (European Youth Olympic Festivals) kisojen valintoja, jotka Uimaliitto tehnee tulevan viikon aikana. EG-kisat uidaan Bakussa kesäkuussa ja aikarajoja ovat alittaneet Essi-Maria Lillman ja Julia Bruneau. EYOF-kisat uidaan Tbilisissä elokuussa ja LaUS:n uimareista valintakriteereitä on täyttänyt Raakel Bärlund. Maajoukkuevalinnoista ilmoitamme Uimaliiton valintojen vahvistuttua.

 

Milla Bruneau

 

Tulokset                             http://livetiming.fi/results.php?cid=2204