Anniinan viikko

 

MAANANTAI
Viikko, kuten aina, alkoi aamutreeneillä. Tällä viikolla emme ui niin paljoa kuin yleensä, koska meillä on ns palautusviikko ja lisäksi kilapilut Turussa torstaina.  Aamutreeni oli siis lähinnä kakkosta sisältäen muutamia aktivointeja.

Treenien jälkeen ajoin kotiin nukkumaan. Koulu alkaa tänään vasta klo 11.45 joten aamulla on runsaasti aikaa tehdä kouluhommia ja levätä. Pakkasin mukaan myös iltapäivän treenikamat, koska iltapäivällä treenaisin yksikseni aiemmin (minulle oli illalla luvassa MM-lätkää Hartwall Areenalla!).

Iltapäivän treeni koostui alkuverrasta, ylläpitävästä eli vain kahden kilometrin A3-sarjasta ja sen jälkeisestä kelauksesta.  Treenistä selvittyäni kiirehdin kotiin maalaamaan liput ja Filppulan pelinumerot naamaan,  vetämään Suomen pelipaidan päälle ja sitten Audin nokka kohti Helsinkiä ja Suomi-Kazakstan ottelua.


TIISTAI
Aamutreeniin oli melko tuskaista herätä, sillä olimme päässeet kotiin vasta puolenyön aikoihin. Aamutreeninä toimi puntti,  jonka jälkeen suunnistin suoraan koululle ja koulujen välisiin pesäpallopeleihin.

Olin edellisellä viikolla reväyttänyt reiteni (joka oli siis nyt jo olevinaan parantunut), joten pelaaminen ei osoittautunut hyväksi ideaksi: ensimmäisen pelin muutaman ekan vuoroparin jälkeen reiteni oli jälleen niin pahana, ettei kävelykään oikeen luonnistunut. Pikavisiitin jälkeen hierojalle oli iltatreenin vuoro. Hallilla odotti melko tyytymätön Ari – pääsipähän sanomaan, että oli jälleen kerran ollut oikeassa (Ari oli käskenyt minun olla pelaamatta, hups). Minun treeniini tänään lois iis vaihtelevuutta vain se, käytinkö lättäreitä ja snokea vaiko enkö.

KESKIVIIKKO
Aamutreenissä oli tänään  poikkeuksellisesti myös A2+ ja A3 vauhteja sekä aktivointeja, sillä illalla luvassa olisi vain vesikontakti.  Uin aamulla myös race pacea, eli kisavauhteja ajalla…edelleen vain käsivetoja.

Kouluun mennessä jännitys tiivistyi, sillä ylioppilaskirjoitusten tulokset olivat tulleet tänään. Tulokset saatuani olin yhtä hymyä: terveystiedon L kourassa oli mukava kävellä ympäri koulua.

Iltatreenin ajoin tekemään Orimattilaan. Siellä oli uinnin teemaviikko ja sieltä soitettiin minulle, että he haluaisivat ns ammattilaisen näyttämään esimerkkiä ja antamaan muutamia tekniikkavinkkejä. Paikalla oli myös LaKan Niko korhonen. Uin noin 2km kakkosta sisältäen muutamat aktivoinnit ja uskaltauduin myös vähän koittamaan potkimista.

TORSTAI
Lähtö kisoihin oli aikaisin. Bussimatka oli hiljainen porukan nukkuessa. Impivaaran halli on juuri uusittu, joten tietynlaista jännitystä toi astua ns tuntemattomaan halliin (sellaisia ei enää niin hirveästi Suomessa ole).

Kisaverran jälkeen aloin valmistautua ensimmäiseen lajiini, joka oli 1500m vapaauintia. Oman makunsa lajiin valmistautumiseen toi huoli siitä, miten revähtänyt reisi kestäisi… Kävin vielä puku päällä rutiinieni mukaisesti uimassa vähän löysää ja pacea verra-altaassa ja otin astmalääkkeet, tämän jälkeen napit korviin ja fiilistelya ennen lajia. Kisa meni hyvin, ja jalka kesti. Pikaiset kommentit Arilta lajin jälkeen ja sitten verraamaan. Seuraavana olisi vuorossa 200 vapaauinti noin 9 tunnin kuluttua.

Uin 200m vu noin seitsemän aikaan illalla. ¨Halliväsymys¨ alkoi jo painaa päälle, mutta laji meni todella hyvin kolmatta finstaa lukuun ottamatta.  Lajin jälkeen pikainen verra ja pukkareihin…halusin jo kipeästi kotiin nukkumaan. Suomen peli USA vastaan oli mennyt kisojen takia sivu suun, onneksi sentään voitimme!

PERJANTAI
Myöhään menneen kisareissun takia aamutreenejä ei tänään ollut. Kouluakaan ei ollut, mutta jouduin silti heräämään jo klo 7, koska minulla oli fysioterapia olkapäilleni klo 8.

Iltatreeni oli kevyehkö ja lähinnä kelausta. Uinti tuntui tosi hyvältä, vaikka en vielä potkuja pystykkään kunnolla reiteni kanssa menemään. Onneksi ensi viikon lauantaina olisi hieronta, sillä suuren käsivetomäärän ja fysioterapian jäljiltä yläkroppani oli hirveässä jumissa!

LAUANTAI
Treeni oli vasta klo 8, mikä on luksusta ryhmällemme. Ari ei päässyt vetämään meille treenejä, joten itseksemme Arin tekemän ohjelman. Tänään treenissä oli lähinnä kakkosta, mutta mutta myös kynnystä ja nopeita sprinttejä. Uinti on alkanut tuntua tosi hyvältä, joten treenaaminen on taas astetta hauskempaa!

Treenin jälkeen ajoin kotiin ja nukuin kolmen tunnin päiväunet – treenit, kisamatka ja koulustressi vaativat veronsa. Seuraavaksi luvassa oli lukuvuoden viimeiseen koeviikkoon lukua ja kavereiden kanssa hengailua, seuraavan kerran ryhmämme nähdään altaalla vasta maanantai aamuna!

 

Anniina Ala-Seppälä