Ainon viikko

 

Maanantai 4.2.

Heräsin aamulla klo 05.00. Söin aamupalaksi jogurttia ja join appelsiinimehua. Sen jälkeen lähdin iskän kyydissä aamutreeneihin Ampparille. Ne kesti 6.00-7.30. Uitiin jotain 3 x (8 x 50 m) ja jotain paljon muutakin. Lähdin niistä jo 7.15 koska mun piti keretä bussiin joka lähti 7.25. Menin sillä kouluun ja ekaksi musan tunnille. Söin ennen musantuntia Pilttiä ja join Gainomaxin. Laulettiin ja soitettiin musiikkikapuloilla. Seuraavalla tunnilla oli fykeä. Saatiin pistarit takaisin, sain 9/14, paras oli juuri se tulos minkä sain. Sitten oli matikkaa ja kerrattiin vanhaa. Äikän tunnilla saatiin nähdä koetulokset, mulla 9+, parhain oli 9½. Seuraavalla tunnilla jatkettiin äikkää, sanomalehtiin liittyviä tehtäviä koska on sanomalehtiviikko. Kävin syömässä koulussa välipalaa. Seuraavat 2 tuntia olivat liikkaa, luistelua. Pelattiin ringetteä ja harjoiteltiin hockey-jarrutusta. Tänään koulupäivä oli 8-15. Liikuntatuntien jälkeen lähdin harkkoihin. Myöhästyin uinnista vähän koska bussi lähti torilta 15.15 ja harkkani alkavat 15.30. Harkat piti tänään Ala-Seppälän Martti, ”Make”. Uitiin 60 min yhtäjaksoisesti, ekat 30 min; 15 min potkuja, 15 min uintia. Toinen kerta samalla tavalla mutta lajit muuttuivat. Uitiin lopuksi 8 x 25 m; ensimmäiset 4x 25 m sekarin lajit (perhonen, selkä, rinta, vapari), toiset 4 x 25 m 2 kertaa pepeä ja 2 kertaa vaparia. Harkat kesti 17.00 asti. Sen jälkeen menin iskän kyydillä kotiin. En tehnyt läksyjä kun tänään ei tullut läksyjä ja olin tehnyt jo kaikki tarpeelliset läksyt.  Kävin koneella ja söin iltapalaa (laskiaispullan :) ). Menin nukkumaan ennen klo 21 mutta luin vielä tiistaina olevaan enkun epäsäännölliseen verbikokeeseen.

 

Tiistai 5.2 

Sain nukkua aika pitkään koska menin vasta klo 9.00 kouluun. Heräsin klo 8.00 ja menin suoraan aamupalalle. Söin vähän muroja ja puin ja lähdin bussilla kouluun. Koulupäivä klo 9-15. Ekalla tunnilla oli matikkaa, harjoiteltiin desimaaliluvun jakamista kokonaisluvulla. Toisella tunnilla oli uskontoa, tehtiin tiivistelmä jakson asioista. Seuraavalla tunnilla taas sanomalehtitehtäviä, syömään. Sitten enkun tunnille, verbikoe, meni ihan hyvin. Menin enkun tunnin jälkeen välipalalle. Vielä kaksi kässätuntia mutta puukässää… Olin tehnyt tarvittavat työt valmiiksi. Tein tunnilla puusta voiveitsen ja loppuosan tunnista tein läksyjä. Koulu loppui, juoksin suoraan bussipysäkille. Menin treeneihin bussilla. Uinti 15.30-17 ja 17.15-18.15 kuivis. Tänään oli potkutreenit. Uitiin 2 x 300 m, 2 x (5 x 200m) räpylöillä, 4 x (4 x 50m) ja 4 x 25 m räpylöillä. Ari veti harkat. Uinnin jälkeen Kivimaan koululle kuiviksiin peilisaliin. Pia veti ne, mutta Ari oli siellä myös katsomassa ´edistystämme´. Heti kun kuivikset loppuivat menin iskän kyytiin autoon ja kotiin. Söin, luin huomiseen verbikokeeseen (taas) ja tein läksyjä. Söin iltapalaa ja menin nukkumaan klo 21 jälkeen.

 

Keskiviikko 6.2

Heräsin aamulla klo 7.00, söin aamupalaa ja lähdin kouluun. Kahdella ensimmäisellä tunnilla oli ”kuvista” mutta sitä ei ollutkaan koska olimme olleet hiljaa tunneilla niin kuvisope piti meille pienimuotoiset ”bileet”. Niillä tunneilla söimme ”herkkuja” (mä söin kyllä kaikkea terveellistä). Sitten fykeä ja fyken tunnin jälkeen syömään. Seuraavalla tunnilla ns. ”pajatunti”. Mentiin tietokoneluokkaan ja oltiin koko tunti koneella. Seuraavaksi musiikkia. Soitettiin kitaraa ja laulettiin. Enkun tunnilla taas epäsäännöllinen verbikoe, meni hyvin. Tänään koulupäivä oli 8-14, lähdin suoraan koulusta harkkoihin. Uinti 15.30-17. Uitiin 1500m vaparia snokella. Harkoista lähdin suoraan Trion Thai Kitcheniin. Söin riisiä, kanakastiketta ja salaattia. Sieltä suoraan balettiin. Baletti 19.00-20.15. Tehtiin paljon tankosarjoja ja kärkitossutkin laitettiin jalkaan. Sieltä suoraan kotiin syömään iltapalaa ja nukkumaan koska huomenna on taas aamutreenit.

 

Torstai 7.2

Herätys klo 5.00, pieni aamupala. Aamutreenit Ampparilla. Piti mennä sinne jo klo 6.00 koska koulu alkaa klo 8.05. Aamut ei olleet pahat onneksi koska en ollut nukkunut viime yönä nukkunut niin kauan kuin pitäisi. Aamuista suoraan kouluun, söin eväitä. Koulua tänään klo 8-12. Ekalla tunnilla matikkaa. Ope kysyy aina hankalimmat kysymykset minulta koska olen matikassa hyvä. Seuraavalla tunnilla äikkää, sitten historiaa ja syömään. Vikalla tunnilla vielä matematiikan ”pelitunti”, pelattiin sudukoa. Tämä koulupäivä oli kiva koska mulla on tämän päivä kaikki aineet todistuksessa 10. Kun koulu loppui jo klo 12 menin suoraan kotiin. Tein läksyt ja lähdin klo 14 harkkoihin bussilla. Harkat oli tänään kivat koska harjoiteltiin vaparin tekniikkaa ja uitiin 25 metrisiä ja 50 metrisiä. Harkoista suoraan kotiin ja lukemaan huomiseen ussan kokeeseen. Loppuilta menikin uskonnon lukemisessa.

 

Perjantai 8.2

Heräsin klo 9, aamupala, koulu alkaa vasta klo 10. Tänään koulua oli vaan 3 tuntia, klo 10-13. Ekalla tunnilla uskonnon koe, meni hyvin. Sitten syömään. Seuraavaksi äidinkieltä. Viimeisellä tunnilla ”vapaatunti”, mentiin liikuntasaliin telinevoimistelemaan. Koulun jälkeen menin kotiin ja tein läksyt, söin ja menin koneelle. Sitten lähdin iskän kyydillä balettiin joka alkoi klo 17. Harjoiteltiin ”Lintu sinistä”. Välillä harjoitellaan pehmeillä tossuilla ja välillä kovakärkitossuilla. Tunnilla oli myös vanhempia tanssijoita. Tanssin balettia nyt kuudetta vuotta. Baletista suoraan uintiin, en siksi ollut kuiviksissa koska olin samaan aikaan baletissa. Uinnin PITI vetää Make mutta sitten Arikin oli siellä. Aika rankat harkat, uitiin paljon ja kovaa A3 ja max. Uinnista suoraan kotiin ja iltapalalle. Menin nukkumaan melkein heti koska väsytti niin paljon.

Lauantai 9.2

Nukuin todella pitkään, heräsin vasta ennen klo 11. Söin aamupalaa ihan vähän ja melkein perään söin lounasta. Sitten iskä heitti harkkoihin. Harkat alkoivat tunnin kuiviksilla Kivimaan koulun peilisalissa, ne veti Pia. Sieltä suoraan uintiin, ne veti Make. Rankat oli ja ei kulkenut yhtään :( . Uitiin nonstoppia aika paljon,  20 minuuttisia. Menin taas kotiin ja söin, tein kaikki tarvittavat läksyt, olin koneella ja katsoin loppuillasta Putousta.

 

Sunnuntai 10.2

Nukuin pitkään. Söin vaan välillä, luin kirjaa, olin koneella, luin tulevaan fyken kokeeseen, kikitin Ellan kanssa…:) ja kävin illalla luistelemassa. Menin aikaisin nukkumaan koska maanantaina koulu alkaa klo 8 mutta huomenna ei ole aamutreenejä kun ne on joka toinen maanantai.

 

-Aino Hämäläinen