Kilpaileminen

Ensimmäinen startti on aina jännittävä, mutta ei huolta! Kilpailemiseen ei opi kuin starttaamalla, eli rohkeasti vain mukaan.

Kilpaileminen aloitetaan yleensä seuran omissa JD- tai GP -kilpailuissa, joita järjestetään kauden aikana, valmentajaklubin päättäminä ajankohtina. Myös seuran omat kisat vaativat lisenssin, sillä ne ovat viralliset kisat ja tulokset tilastoidaan Uimaliittoon.

JD- ja GP -kisapäivät ja -lajit ovat näkyvissä näillä sivuilla, kilpailukansliassa. Kaikki seuramme kilparyhmissä harjoittelevat lisenssiuimarit ilmoitetaan nähin kilpailuihin automaattisesti, omalle ikäluokalle määritetyihin lajeihin. Mikäli et jostain syystä pääse mukaan kisoihin, muista käydä tekemässä peruutus kilpailukansliassa! Peruutuslinkki on auki kilpailuja edeltävään iltaan asti. Vaikka on kysymys seuran omista kisoista, on peruutus tärkeää kisojen sujuvuuden kannalta. Älä siis unohda tehdä sitä. 

Valmentajasi päättää, milloin sinä voit ensimmäisen kerran kilpailla ulkopuolisissa kisoissa.Voitte yhdessä keskustella lajeista, joissa starttaat. Muista ilmoittaa lajisi myös vanhemmillesi, että he voivat tarkistaa ilmoittautumislistat niiden tultua seuran sivuille.

Valmentajasi ilmoittaa sinun lajisi kilpailusihteerillemme, joka tekee seuramme virallisen, yhteisen ilmoittautumisen ulkopuolisiin kisoihin. Nuorempien uimareiden kohdalle on pyritty valitsemaan kilpailuja läheltä, jotta päivät eivät menisi pitkiksi, mutta silti sinun kannattaa varata mukaan riittävästi eväitä. Lähikisatkin voivat joskus venyä pitkiksi, koska etukäteen ei voida tietää osallistujamääriä. Pidemmille päiville voidaan seuran puolesta varata myös yhteisruokailuja, mutta niistä ilmoitetaan aina erikseen.

Kun lähdetään kilpailemaan muualle, niin aina pyritään menemään LaUS -joukkueena yhteishengen takia. Jos uimareita on riittävästi, niin järjestetään yhteinen bussikuljetus. Lähtö- ja paluupaikka on Kisapuiston portin edestä, ellei toisin ilmoiteta. Kuljetuksesta on uimarilla omavastuu, joka laskutetaan toimistolta kisamatkan jälkeen. Pidemmillä matkoilla (reissussa ollaan yötä) yöpymiskulut laskutetaan yhdessä muiden kulujen kanssa (startit, matkat, yhteisesti jyvitettävät kulut, ruokailu).

Vanhemmat mahtuvat mukaan, jos kyydissä on tilaa.

Jos kilpailut ovat lähellä ja uimarilla on vain esim. yksi startti kisoissa, voivat vanhemmat hoitaa kuljetuksen kotiin itse, sopimalla asiasta ensin valmentajan kanssa. Näin uimarin ei tarvitse viettää koko päivää kisapaikalla.

Kaikkien kilpailujen aikataulujen pitäisi tulla näkyviin Uimaliiton – kilpailut sivuille. Tämä on kiinni järjestävän seuran toiminnasta ja joskus niitä ei ole etukäteen siellä nähtävillä. Näin ollen aikataulu selviää vasta kisapaikalla ja sen takia ei aina valitettavsti pystytä kertomaan etukäteen tarkkaa paluuaikaa. Kilpailumatkoille nimetään aina matkanjohtajat ja mukaan lähtee tarvittava määrä valmentajia.

Kaikki kisastartit kaikissa kilpailuissa ovat omakustanteisia. Sopikaa yhdessä valmentajan ja vanhempien kanssa, kuinka monta starttia uimari saa uida/ kisa, ettei vanhemmille tule yllätyksiä laskujen muodossa. Jos uimari osallistuu kilpailukalenterin ulkopuolella oleviin kisoihin, niin seura laskuttaa uimarilta nämä startit. Ilmoittautumien näihinkin kisoihin tulee aina tehdä valmentajan kautta ja vain hänen suostumuksellaan.