Aikuiset

>> Vielä vapaita paikkoja: Aikuisten 5 krt:n Uintitekniikoiden perusteet la klo 13.45 Nastolan uimahalli 4.11.-9.12. Tervetuloa mukaan!

 

>> Kevätkauden tammikuussa 2024 alkaviin ryhmiin ilmoittautuminen avautuu n. joulukuun puolivälissä.

ALKEISKURSSI

Kurssi on suunnattu yli 15-vuotiaille nuorille ja aikuisille, sopii myös uimataidottomille.

Aikuisten alkeiskurssilla opetellaan uinnin perustaitoja ja hankitaan varmuutta vedessä oloon. Tavoitteena on opetella uinnin alkeita jokaisen omista lähtökohdista ja päästä eroon mahdollisesta vesipelosta.

Harjoituksia tehdään ison altaan matalassa päässä, jossa osallistujien jalat ylttävät pohjaan.

UINTITEKNIIKOIDEN PERUSTEET

Kurssi on tarkoitettu kaiken ikäisille aikuisille, jotka pärjäävät isossa altaassa.

Kurssilla opetellaan oikea uintiasento niin vatsallaan kuin selällään, hengitystekniikka sekä käydään läpi vapaa-, selkä- ja rintauinnin tekniikoita. Käymme lajeittain läpi käsivedot ja potkut. Ryhmästä ja toiveista riippuen tutustumme myös käännöksiin altaan päädyssä sekä pää edellä hyppyyn. Kokeilemme myös perhosuintia. Pyrimme kuuntelemaan kurssille osallistuvien toiveita ja tavoitteita sekä eriyttämään harjoittelua kurssilaisten toiveiden mukaan viimeisillä kerroilla.

Jokaisella uintikerralla käymme läpi useampia lajeja ja useita eri asioita, jotta asiat kertaantuvat ja jäävät paremmin mieleen. Yksi poisjäänti välistä ei siis estä oppimista.

Harjoituksissa uidaan allasta pitkittäin 25m matkaa. Ryhmään kannattaa rohkeasti tulla mukaan, jokainen harjoittelee omalla tasollaan ja oman jaksamisensa mukaan. Kun uintitekniikkasi harjaantuu, saat omaan uimiseesi helppoutta ja liikunnan riemua. Uintitaitoa kannattaa pitää yllä ja tehdä harrastuksesta säännöllinen.

VAPAAUINNIN ALKEET JA JATKO

Aikuisten vapaauinnin alkeis-kurssilla harjoitellaan vapaauinnin kokonaisuus läpi pala palalta. Tunneilla harjoitellaan vapaauinnin potkua, hengitystä ja vartalon kiertoa, käsivetoja sekä vapaauinnin kokonaissuoritusta. Harjoiteltaviin asioihin kuuluvat myös käännös sekä startti, jotka yhdistetään kokonaissuoritukseen mukaan.

Jatkokurssilla syvennytään vapaauinnin tekniikoihin ja hiotaan jo opittuja taitoja: potkut, käsivedot, hengitys ja uintirytmi sekä tutustutaan volttikäännökseen.

JATKOTEKNIIKKA

Aikuisten Jatkotekniikka on ohjattu tunti, jossa syvennytään uinnin eri osa-alueisiin. Ryhmä on suunnattu entisille kilpauimareille, aikuisten tekniikkaryhmän käyneille, triathlonisteille ja muille jo uintitekniikoita omaaville aktiivisille uimareille. Kurssilla syvennytään uintilajien pariin, käydään tarkemmin läpi tekniikkakurssin sisältöä ja uidaan 25m matkaa radalla.

TREENI-RYHMÄ

Aikuisten treeniryhmä on ohjattu tunti, jossa uimarit pääsevät treenaamaan valmentajan johdolla monipuolisia uintiharjoituksia. Kurssi on suunnattu entisille kilpauimareille, triathlonisteille sekä muille jo uintitekniikoita omaaville innokkaille uimareille, jotka haluavat treenata tehokkaasti ryhmässä. Tarjolla erilliset ryhmät kilpaileville ja / ei-kilpaileville.  Kurssin pääpaino on treenaamisessa, mutta siellä korjataan myös mahdollisia tekniikkavirheitä. Osallistujilta edellytetään kohtuullista vapaauinnin ja selkäuinnin tekniikkaa. Ryhmällä on harjoituksissa aina oma rata käytössä. Harjoituksissa tarvitaan uinnin perus harjoitusvälineet, eli uimalauta sekä pullikset, joista lautoja löytyy hallilta. Jos sinulla on uintiharjoitteluun tarkoitetut lyhyet räpylät, ”lättärit” sekä etusnorkkeli, niin ne kannattaa pitää harjoituksissa mukana, jolloin pystymme tekemään monipuolisempia harjoitteita. Lisävälineet eivät ole pakollisia.

Syyskauden 2023 jumppa

Vesijumppa

Jumppakausi 27.8.-10.12.23
Ei jumppaa su 29.10. (koulujen syyslomaviikko).

Jumppa järjestetään sunnuntaisin klo 18.45-19.30 Kivimaan uimahallilla.

Helppoa ja tehokasta jumppaa vedessä. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään monipuolisia lihaskuntoliikkeitä käyttäen apuna veden vastusta ja eri välineitä. Sopii sekä vasta-alkajille että jo edistyneemmillekin jumppaajille. Ei ennakkoilmoittautumista. Ryhmä on avoin kaikille eikä vaadi sitoutumista.

JUMPPAAJA, HUOMIOITHAN OHJEET

 • Hallin sisätiloihin saa saapua aikaisintaan klo 18.30 
  suurin osa ennen jumppaa toimivista lasten ryhmistä loppuu altaalla noin klo 18.10–18.20 välillä, joten pukuhuone- ja suihkutiloissa on ruuhkaa ennen puolta. Jumppaajien sisääntuloa on tästä syystä myöhäistetty, jotta em. tilat eivät olisi niin ruuhkaisia. Pukuhuoneissa voi vielä puolenkin jälkeen olla lapsia ja vanhempia, huomioithan myös muut käyttäjät.
 • Jumppa altaalla klo 18.45–19.30
 • Rahastus aulassa klo 19.30–19.55
 • Hallista poistuttava klo 20.00 mennessä

Hinnat:

yhden kerran hinta 10€, 10 x lippuvihkon  hinta 80 €. Uimahallin sisäänpääsymaksu sisältyy jumppamaksuun.

Vesijumpassa maksuvälineenä toimivat seuraavat:

 • käteinen / myös korttimaksumahdollisuus
 • ePassi/Sporttipassi
 • SMARTUM liikunta- ja kulttuurisetelit / sovellus- ja verkkomaksu
 • Laskutuksella lippuja saa myös seuran toimistolta.

 • Uinti on loistavaa liikuntaa kaikenikäisille ja kaikenkokoisille!
 • Uintia on helppo harrastaa koko vuoden. Se ei vaadi suuria rahallisia panostuksia, vaan alkuun pääsee hyvin jo muutaman euron investoinnilla.
 • Uinti on treeniä koko vartalolle.
 • Vesiliikunta on hyväksi verenkiertoelimistölle, mutta samalla se on monipuolinen ja kiinteyttävä harjoitus vartalolle: uiminen on hyvää liikuntaa koko keholle käsivarsia ja selkää myöten. Veden vastus tekee lajista tehokkaan myös lihaskunnon kehittämisen kannalta, sillä vedessä liikkuminen lisää lihasmassaa ja näin ollen kiinteyttää kroppaa.
 • Uiminen huoltaa koko vartaloa. Veden paine ja noste tehostavat liikeratoja vieläpä jokaiseen suuntaan.
 • Uinti on hyvä tapa polttaa kaloreita.
 • Vedessä kaloreita todella kuluu, koska energiankulutus on vedessä suurempaa kuin kuivalla maalla harjoiteltaessa. Veden tiheys, paine ja noste tekevät liikkujan olon kevyeksi, mutta veden vastus nostaa sykkeen ja kalorinkulutuksen teholukemiin.
 • Vedessä liikkumisen energiankulutukseen vaikuttaa liikkumisen tehon, liikkujan painon ja veden vastuksen lisäksi myös veden viileä lämpötila. Uimahallilämpöisessä 27-asteisessa vedessä lämmönhukan johdosta kuluu keskimäärin 40 prosenttia enemmän energiaa kuin kuivalla maalla. Kylmässä vedessä muutokset ovat vielä suurempia. Yli 35 asteisessa vedessä elimistö pyrkii taas poistamaan liikalämpöä ohjaamalla verenkiertoa enemmän iholle ja raajoihin, joten syke nousee ja kaloreita kuluu enemmän.
 • Uinti on nivelystävällistä liikuntaa.
 • Vesiliikunta on tehokasta peruskuntoharjoittelua ja sopii hyvin myös selkä-, polvi- ja lonkkaongelmien kuntoutukseen. Juoksulajeja harrastaville uiminen puolestaan on hyvää liikuntaa välipäivien ajaksi.
 • Uiminen on nivelystävällinen laji, sillä vesi kannattelee kehon painoa eikä uidessa niveliin kohdistu kovia iskuja tai vääntöjä. Vesiliikunta on siis suuremmallekin painonpudottajalle turvallista ja nivelystävällistä, mutta kuitenkin todella tehokasta.
 • Uinti kehittää lihaksia.
 • Uiminen yhdistää vastusharjoittelua ja aerobista treeniä: keho käy läpi paljon erilaisia liikkeitä, joiden avulla lihakset pysyvät taipuisina ja aineenvaihdunta vilkastuu.
 • Vesiliikunnassa kehon isot lihasryhmät työskentelevät tehokkaasti. Lihasten kestävyyskunto kohenee ja vesiliikunnalla on todettu myös olevan lihasmassan kehittymistä ja kiinteytymistä edistäviä vaikutuksia.
 • Uinnin harrastaminen ei vaadi hienoja välineitä.
 • Uimaan lähteminen on helppoa ja halpaa! Uiminen ei vaadi hienoja välineitä tai suuria rahallisia panostuksia. Riittää, että omistat uimapuvun ja halutessasi voit hankkia myös uimalasit ja -lakin.
 • Uinti on loistavaa ja monipuolista aerobista liikuntaa.
 • Myös uinti kuuluu kestävyyslajeihin, vaikka se mielletäänkin toisinaan juoksua kevyemmäksi, sillä se ei hikoiluta näkyvästi.
 • Treenivaihtoehdot ovat rajattomat, kun on kyse vesilajeista. Perinteisen kuntouinnin rinnalle on nykyään tarjolla myös monia muita mielenkiintoisia vesiliikuntamuotoja kuten vesijuoksua, vesijumppaa, hydrobicia.
 • Altaaseen hyppääminen on virkistävää. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen saadaksesi lajista hyötyjä, vaan uiminen sopii loistavasti kenelle tahansa!
  Lähde: Keventäjät

Aikuisten uintikursseilla/vesijumpassa maksuvälineenä käyvät:

 • käteinen
 • pankkikortti (vesijumpassa)
 • Epassi, Smartum ja Edenred seteli- ja mobiili/verkkomaksut. Ei korttimaksumahdollisuutta.

Lisätietoa maksutavoista toimisto@lahdenuimaseura.fi.

 

 

 

 

 

UINTITEKNIIKOIDEN PERUSTEET


 

VAPAAUINTI


 

 

JATKOTEKNIIKKA


 

TREENIRYHMÄTMenossa mukana