Tiesitkö tämän uinnista?

 • Uinti on loistavaa liikuntaa kaikenikäisille ja kaikenkokoisille!
 • Uintia on helppo harrastaa koko vuoden. Se ei vaadi suuria rahallisia panostuksia, vaan alkuun pääsee hyvin jo muutaman euron investoinnilla.
 • Uinti on treeniä koko vartalolle.
 • Vesiliikunta on hyväksi verenkiertoelimistölle, mutta samalla se on monipuolinen ja kiinteyttävä harjoitus vartalolle: uiminen on hyvää liikuntaa koko keholle käsivarsia ja selkää myöten. Veden vastus tekee lajista tehokkaan myös lihaskunnon kehittämisen kannalta, sillä vedessä liikkuminen lisää lihasmassaa ja näin ollen kiinteyttää kroppaa.
 • Uiminen huoltaa koko vartaloa. Veden paine ja noste tehostavat liikeratoja vieläpä jokaiseen suuntaan.
 • Uinti on hyvä tapa polttaa kaloreita.
  Vedessä kaloreita todella kuluu, koska energiankulutus on vedessä suurempaa kuin kuivalla maalla harjoiteltaessa. Veden tiheys, paine ja noste tekevät liikkujan olon kevyeksi, mutta veden vastus nostaa sykkeen ja kalorinkulutuksen teholukemiin.
  Vedessä liikkumisen energiankulutukseen vaikuttaa liikkumisen tehon, liikkujan painon ja veden vastuksen lisäksi myös veden viileä lämpötila. Uimahallilämpöisessä 27-asteisessa vedessä lämmönhukan johdosta kuluu keskimäärin 40 prosenttia enemmän energiaa kuin kuivalla maalla. Kylmässä vedessä muutokset ovat vielä suurempia. Yli 35 asteisessa vedessä elimistö pyrkii taas poistamaan liikalämpöä ohjaamalla verenkiertoa enemmän iholle ja raajoihin, joten syke nousee ja kaloreita kuluu enemmän.
 • Uinti on nivelystävällistä liikuntaa.
  Vesiliikunta on tehokasta peruskuntoharjoittelua ja sopii hyvin myös selkä-, polvi- ja lonkkaongelmien kuntoutukseen. Juoksulajeja harrastaville uiminen puolestaan on hyvää liikuntaa välipäivien ajaksi.
  Uiminen on nivelystävällinen laji, sillä vesi kannattelee kehon painoa eikä uidessa niveliin kohdistu kovia iskuja tai vääntöjä. Vesiliikunta on siis suuremmallekin painonpudottajalle turvallista ja nivelystävällistä, mutta kuitenkin todella tehokasta.
 • Uinti kehittää lihaksia.
  Uiminen yhdistää vastusharjoittelua ja aerobista treeniä: keho käy läpi paljon erilaisia liikkeitä, joiden avulla lihakset pysyvät taipuisina ja aineenvaihdunta vilkastuu.
  Vesiliikunnassa kehon isot lihasryhmät työskentelevät tehokkaasti. Lihasten kestävyyskunto kohenee ja vesiliikunnalla on todettu myös olevan lihasmassan kehittymistä ja kiinteytymistä edistäviä vaikutuksia.
 • Uinnin harrastaminen ei vaadi hienoja välineitä.
  Uimaan lähteminen on helppoa ja halpaa! Uiminen ei vaadi hienoja välineitä tai suuria rahallisia panostuksia. Riittää, että omistat uimapuvun ja halutessasi voit hankkia myös uimalasit ja -lakin.
 • Uinti on loistavaa ja monipuolista aerobista liikuntaa.
  Myös uinti kuuluu kestävyyslajeihin, vaikka se mielletäänkin toisinaan juoksua kevyemmäksi, sillä se ei hikoiluta näkyvästi.
  Treenivaihtoehdot ovat rajattomat, kun on kyse vesilajeista. Perinteisen kuntouinnin rinnalle on nykyään tarjolla myös monia muita mielenkiintoisia vesiliikuntamuotoja kuten vesijuoksua, vesijumppaa, hydrobicia.
 • Altaaseen hyppääminen on virkistävää. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen saadaksesi lajista hyötyjä, vaan uiminen sopii loistavasti kenelle tahansa!

Lähde: Keventäjät


Menossa mukana
LaUS tukiverkosto