Hallikäytännöt

Lähetämme kaikille kurssilaisille kurssi-kirjeen sähköpostitse ennen kurssin alkua, josta selviää tarkat ohjeet ja hallikäytännöt. Tässä yleisiä ohjeita uimakouluja varten jo etukäteen tutustuttavaksi.

Uimakouluun lapsi tarvitsee seuraavat varusteet:
  • uimapuku
  • uimalasit (ei snorkkelilaseja)
  • uimalakki tai vaihtoehtoisesti hiukset sidottuna kiinni
  • pyyhe ja laudeliina
  • lapsen nimellä varustettu uimapussi tavaroita varten

  • Lapsi käy wc:ssä AINA ennen nimenhuutoa
  • Uimaopettaja on vastuussa lapsen turvallisuudesta uimakoulun ajan (allasaika + suihkutilat). Vanhemman tulee olla kuitenkin koko uintitunnin ajan lähistöllä ja tavoitettavissa mahdollisten tapaturmien tms. sattuessa.
  • Kurssille ei tulla huonovointisena tai sairaana. Sairauksista esim. astma, epilepsia yms. tulee ilmoittaa kurssin ohjaajalle ensimmäisellä uintikerralla erillisellä lomakkeella. Lomake toimitetaan kaikille kurssilaisille sähköpostilla. Toivoisimme, että vanhemmat rohkeasti ilmoittavat myös, jos lapsella on vaikeuksia esim. opetuksen seuraamisessa tai keskittymisessä. Näin opettaja pystyy ottamaan tämän opetuksessa huomioon.
  • Kuvaaminen kännykällä/kameralla on ehdottomasti kiellettyä. Muistathan myös, että kännykän käyttö ja esillä pitäminen altaalla ja pukuhuonetiloissa on kielletty kuvaamisvaaran takia.
  • Yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi uimahalleissa on noudatettava hallin järjestyssääntöjä.

KIVIMAAN UIMAHALLI

1) Hallille saavuttaessa: Ole paikalla hyvissä ajoin. Hallilla pyydä avainkortti kassalta ja kerro, että olet tulossa uimakouluun tai vaihtoehtoisesti seuravuorolla ota vaan avainkortti aulasta. Alle kouluikäisten uimareiden kanssa mene oman sukupuolesi pukuhuoneeseen ja kouluikäiset lapset menevät oman sukupuolensa pukuhuoneeseen.

2) Pukuhuoneessa: Riisu lapseltasi vaatteet, anna hänelle pyyhe, laudeliina, uimapuku ja uimalasit mukaan uintipussissa. Ota omat ulkokengät pois jalasta tai käytä sisäkenkiä. Käytä lapsi suihkussa, pue uimapuku päälle ja ottakaa uimalasit mukaan. Odottakaa joko suihkussa tai pienen altaan läheisyydessä oman ryhmänne aloitusaikaa. Ryhmän aloitusaikana ohjaajat tekevät nimenhuudon altaalla ja uintitunti alkaa.

3) Vanhemmat uimakoulun aikana: Ensimmäisellä kerralla on vanhemmilla mahdollista seurata opetusta altaan reunalla. Jatkossa vanhemmat odottavat uimakoulun ajan aulassa, jossa tuntia voi seurata ikkunan läpi. Kivimaan uimahallilla pienen altaan uimakoulut ovat vain seuravuorolla, eli vanhemmalla ei ole mahdollisuutta uida tai käydä salilla uimakoulun aikana.

4) Uimakoulukerran loppuessa: Tule pienen altaan luokse noin 5 min ennen tunnin varsinaista lopetusaikaa. Heti kun ryhmä loppuu, voit lähteä lapsesi kanssa suihkua kohti. Olethan ajoissa, jottei seuraavan ryhmän aloitus viivästy eikä lapsen tarvitse odotella altaalla. Jos mitään kysymyksiä ohjaajille on, voit vaihdon aikana kysellä heiltä mielessä olevat kysymykset.

5) Käytä lapsi suihkussa, menkää pukuhuoneeseen pukemaan ja palauttakaa avainkortti kassalle/kassalla olevaan koriin.

 

LAHDEN UIMAHALLI

1) Hallille saavuttaessa: Ole paikalla hyvissä ajoin. Hallilla pyydä avain aulan kassalta ja kerro, että olet tulossa uimakouluun. Kulku ryhmäpukuhuoneeseen tapahtuu oman sukupuolesi pukuhuoneen kautta.

2) Pukuhuoneessa: Riisu lapseltasi vaatteet, anna hänelle pyyhe, laudeliina, uimapuku ja uimalasit uintipussissa lapsen mukaan. Ryhmän alkua voi odottaa pyyhe päällä, ilman uikkareita. Lapset haetaan oman ryhmän alkaessa ryhmäpukuhuoneesta, jossa suoritetaan nimenhuuto. Lapsi odottaa vanhemman kanssa uimaopettajaa nimenhuutoon asti.

3) Vanhemmat uimakoulun aikana: Ensimmäisellä kerralla on vanhemmilla mahdollista seurata opetusta altaan vieressä. Jatkossa vanhemmat odottavat uimakoulun ajan aulassa. Uimakoulun ollessa hallin yleisövuoron aikana on vanhemmilla halutessaan mahdollisuus mennä uimaan (vanhemman uintikerta maksettava erikseen). Tällöin voi lapsen myös tuoda itse altaalle uinnin alkaessa ja hakea altaalta uinnin päättyessä.

4) Myöhässä saapuminen: Jos olet myöhässä ja opettajat ovat jo hakeneet lapset ryhmäpukuhuoneesta, tulee vanhemman tuoda lapsi altaalle asti. Huomioithan, että allasalueella liikkuminen on sallittua vain sisäkengillä tai paljasjaloin (jalat pestynä!).

5) Uimakoulukerran loppuessa: Uimaopettaja käy uintiajan jälkeen lasten kanssa suihkussa ja aikataulun salliessa nopeasti saunassa. Tule odottamaan lastasi 5 min ennen uimakoulun loppumisaikaa ryhmäpukuhuoneeseen. Lapset tuodaan sinne suihkun kautta. Tässä vaiheessa on aikaa pienille kysymyksille ja kuulumisille.

 

NASTOLAN UIMAHALLI

1) Hallille saavuttaessa: Ole paikalla hyvissä ajoin. Uimakoulun aloituspaikka on naisten pukuhuone. Jos miespuolinen henkilö tuo lapsensa uimakouluun, tulee opettajamme hakemaan hänet miesten puolelta ”inva” pukuhuonetilasta. Inva-tila on pieni erillinen tila heti pukuhuoneen oven läheisyydessä.

2) Pukuhuoneessa: Riisu lapseltasi vaatteet, anna hänelle pyyhe, uimapuku ja uimalasit mukaan. Lapsi odottaa sinun kanssasi uimaopettajaa nimenhuutoon asti.
Lapset haetaan oman ryhmän alkaessa: ensin lapset miesten puolelta pukuhuonetilasta ja siirrytään naisten pukuhuoneen puolelle, jossa suoritetaan nimenhuuto.

3) Vanhemmat uimakoulun aikana: Ensimmäisellä kerralla on vanhemmilla mahdollista seurata opetusta altaan vieressä. Jatkossa siirtyvät vanhemmat aulaan odottamaan, sen jälkeen kun opettaja on hakenut lapset pukuhuoneesta. Uimakoulun ollessa hallin yleisövuoron aikana on vanhemmilla halutessaan mahdollisuus mennä itse uimaan. Uintilippu on tällöin ostettava normaalisti kassalta uimaan tullessa. Tällöin voi lapsen myös tuoda itse altaalle uinnin alkaessa ja hakea altaalta uinnin päättyessä.

4) Myöhässä saapuminen: Jos olet myöhässä ja opettaja on jo hakenut lapset pukuhuoneesta, tulee vanhemman tuoda lapsi altaalle asti. Huomioithan, että allasalueella liikkuminen on sallittua vain sisäkengillä tai paljasjaloin (jalat pestynä!).

5) Uimakoulukerran loppuessa: Uimaopettaja käy uintiajan jälkeen lasten kanssa suihkussa ja aikataulun salliessa nopeasti saunassa. Tule odottamaan lastasi 5 min ennen uimakoulun loppumisaikaa sovitussa paikassa. Lapset tuodaan sinne suihkun kautta. Tässä vaiheessa on aikaa pienille kysymyksille ja kuulumisille.

Lahden Uimaseura haluaa tarjota kaikille mukavan ja turvallisen oppimisympäristön. Häiriötilanteissa otamme tarvittaessa vanhempiin yhteyttä ja mietimme yhdessä miten ratkaista tilanne.


Menossa mukana
LaUS tukiverkosto