Uintitekniikoiden perusteet

UINTITEKNIIKOIDEN PERUSTEET


Kurssille ilmoittautuneelta edellytetään: sukellus- & vähintään 50m uintitaito.

 

Kevätkauden kursseille ilmoittautuminen päättynyt. Syyskauden kursseille ilmoittautuminen avautuu n. touko-/kesäkuussa. Tervetuloa silloin mukaan!

Kurssi on tarkoitettu kaiken ikäisille aikuisille, jotka pärjäävät isossa altaassa.

Kurssilla opetellaan oikea uintiasento niin vatsallaan kuin selällään, hengitystekniikka sekä käydään läpi vapaa-, selkä- ja rintauinnin tekniikoita. Käymme lajeittain läpi käsivedot ja potkut. Ryhmästä ja toiveista riippuen tutustumme myös käännöksiin altaan päädyssä sekä pää edellä hyppyyn. Kokeilemme myös perhosuintia. Pyrimme kuuntelemaan kurssille osallistuvien toiveita ja tavoitteita sekä eriyttämään harjoittelua kurssilaisten toiveiden mukaan viimeisillä kerroilla.

Jokaisella uintikerralla käymme läpi useampia lajeja ja useita eri asioita, jotta asiat kertaantuvat ja jäävät paremmin mieleen. Yksi poisjäänti välistä ei siis estä oppimista.

Harjoituksissa uidaan allasta pitkittäin 25m matkaa. Ryhmään kannattaa rohkeasti tulla mukaan, jokainen harjoittelee omalla tasollaan ja oman jaksamisensa mukaan. Kun uintitekniikkasi harjaantuu, saat omaan uimiseesi helppoutta ja liikunnan riemua. Uintitaitoa kannattaa pitää yllä ja tehdä harrastuksesta säännöllinen.
Menossa mukana
LaUS tukiverkosto