Ilmoittautumis-/peruutusohjeet ja -ehdot

Ilmoittautumisehdot koskevat lasten ja aikuisten harraste-ryhmiä.


Olethan rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on jotain kysyttävää ilmoittautumiseen/kursseihin liittyen.


Henkilökuntamme yhteystiedot löydät TÄÄLTÄ

Kivimaan uimahalli (Katajapolku 4, 15210 Lahti)
Lahden uimahalli (Svinhufvudinkatu 8, 15110 Lahti)
Nastolan uimahalli (Urheilutie 4, 15550 Nastola)
Saksalan uimahalli (Pyökkipolku 2, 15220 Lahti)

Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu myClub palvelun kautta. Kurssilistaukset näet kotisivuiltamme Lasten uintiharrastus / Aikuiset -otsikon alta. Klikkaa haluamaasi kurssia ja pääset ilmoittautumaan.

Kurssin ollessa täynnä, voit ilmoittautua jonoon. Näet kunkin kurssin kohdalla vapaiden paikkojen määrän. Olemme yhteydessä sinuun, mikäli kurssilta vapautuu paikka. Mikäli emme ota yhteyttä, merkitsee se sitä, että olet edelleen jonossa kyseiselle kurssille etkä valitettavasti vielä aloittaa kurssilla. Jonotus on aina kurssikohtainen. Voit ilmoittautua jonoon useammalle kurssille yhtä aikaa. Jonottaminen on maksutonta.
Kurssista peritään täysi maksu, jos ryhmään nousee jonopaikalta kurssin kolmen ensimmäisen kerran aikana.

Kurssille ilmoittautuminen on sitova ja ryhmäpaikka on varattuna lapselle, kunnes teette itse peruutusilmoituksen toimistolle. Aloittamalla kurssin sitoudut koko kurssimaksuun.

Kurssin voi perua veloituksetta viikkoa (7 vuorokautta) ennen sen alkua. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista/jos peruutusilmoitus jää tekemättä perimme koko kurssimaksun. Peruminen tapahtuu myClubin omien tapahtumien kautta tai toimisto@lahdenuimaseura.fi.

Jos peruutusilmoitus jää tekemättä, niin laskutamme jäsenmaksun ja koko kurssimaksun. Joissain erikoistapauksissa, kuten esim. pitkäaikaisen sairauden/tapaturman (yli 1 kuukausi) johdosta, voi peruutuksen tehdä lääkärintodistusta vastaan. Lääkärintodistus tulee toimittaa kyseisen kurssin aikana. Olethan näissä tapauksissa yhteydessä toimistoomme.

Mahdollisista maksupalautuksista perimme palautettavasta summasta 5 € käsittelykorvauksen.

Turhien peruutusten vähentämiseksi olisi tärkeää, että vanhemmat tutustuisivat huolella etukäteen kurssin vaatimuksiin ja kävisivät lapsensa kanssa tutustumassa uimahalliin. Uimahalli voi ensimmäisellä käyntikerralla olla nuorelle lapselle jännittävä tai jopa pelottava ympäristö, siksi olisi tärkeää, että tutustuminen halliympäristön tapahtuisi omien vanhempien avulla jo etukäteen.

Ryhmissä on mahdollista käydä kokeilemassa kaksi kertaa kurssin kolmen ensimmäisen kerran aikana. Kokeilukäynnistä laskutamme 10 €/kerta. Kolmannesta kerrasta eteenpäin laskutamme normaalin kurssimaksun.

Kokeilukäyntimahdollisuus koskee lasten ja aikuisten kursseja.

Jos et halua jatkaa ryhmässä kokeilukäyntien jälkeen, muistathan ilmoittaa asiasta aina toimistollemme. Huom. ilmoitus ohjaajalle ei ole riittävä!

Emme korvaa yksittäisiä poissaoloja eikä niitä voi korvata osallistumalla toiseen ryhmään. Myöskään toinen henkilö (esim. sisarus) ei voi korvata poissaoloa. Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa.

Jos poissaolo on pidempikestoinen (useamman kerran), pyydämme ilmoittamaan asiasta ohjaajalle tai toimistoon. Pitkäaikaisesta sairaudesta/loukkaantumisesta tapaturmasta (yli 1 kuukauden kestävä) johtuva poissaolo korvataan lääkärintodistusta vastaan. Lääkärintodistus tulee toimittaa kyseisen kurssin aikana. Olethan näissä tapauksissa yhteydessä suoraan toimistoomme.

Mikäli kurssille ei tule tarpeeksi ilmoittautumisia, kurssia ei ehkä voida järjestää. Tällaisissa tapauksissa Lahden Uimaseura pyrkii tarjoamaan paikan toisesta ryhmästä.

Kurssin järjestäjästä (Lahden Uimaseura) johtumattomasta syystä tapahtuva ohjaustunnin peruuntuminen ei oikeuta osallistumismaksun palauttamiseen asiakkaalle eikä korvaavien ohjaustuntien järjestämiseen. Ennalta-arvaamaton tapahtuma voi olla esim. veden likaantuminen (esim. oksennustapaus), joka estää altaan käytön kyseisenä ajankohtana. Tiedotamme äkillisestä peruuntumisesta sähköpostilla / tekstiviestillä. Tarkistathan myClubista, että asetuksissa jäsenen kohdalla on viestien lähetys sallittu. Emme lähetä ns. mainospostia, vaan yhteydenpito on tärkeää mahdollisten äkillisten muutosten takia.
Valitettavasti näitä tapahtumia emme voi ennakoida, joten ilmoitusta peruuntumisesta emme aina pysty tarpeeksi ajoissa lähettämään.

Mikäli peruuntuminen johtuu järjestäjästä, Lahden Uimaseura korvaa menetetyn kurssikerran järjestämällä tilalle korvaavan kerran.
Kurssin alkaessa ilmoitetaan erikseen juhlapyhät/lomat, jolloin uintia ei pidetä. Nämä otetaan aina huomioon kurssin pituutta päätettäessä eli kurssin kokonaiskertojen määrään ei ole vaikutusta, vaikka uintia ei kyseisten päivien takia pidetä.

Kurssilaskut lähetetään sähköpostilla myClub-jäsenpalvelun kautta. Huolehdittehan siitä, että myClubissa on toimiva sähköpostiosoite. Osalle myClubin kautta lähetyt laskut ja viestit voivat mennä roskapostiin. Olethan yhteydessä toimistoomme, jos lasku ei ole saapunut perille.
Paperilaskuun lisäämme 5 € laskutuslisän.

Kurssimaksut laskutetaan kahdessa erässä: 1. erä kurssin alkaessa ja 2. erä n. kurssin puolivälissä. Poikkeuksena lyhytkurssit (alle 10 kertaa kestävät), jotka laskutetaan yhdessä erässä kauden alussa.

Seuran jäsenmaksu 70 €/vuosi/hlö peritään kurssimaksun yhteydessä. Jäsenmaksu laskutetaan kahdessa osassa: syyskaudella 35 € ja kevätkaudella 35 €.
Jäsenmaksu on sisällytetty kaikkiin seuran toimintamaksuihin ja on edellytys Alv-vapaaseen toimintaan, joka koskee seuran jäsenille tuotettavia liikuntapalveluja. Kursseillamme ei ole opiskelija-/työttömyys-/eläkeläisalennuksia.

Kaikissa laskuun liittyvissä asioissa (mm. osamaksu / maksuajan pidennys) olethan yhteydessä toimisto@lahdenuimaseura.fi heti laskun saapumisen jälkeen.

Huomiothan, että laskun maksamatta jättämisellä ei voi kurssipaikkaa perua.
1. maksumuistutuksesta lisäämme laskuun 5 € maksumuistutuslisän
2. maksumuistutuksesta lisäämme laskuun 5 € maksumuistutuslisän
Siirrämme laskut 2. maksumuistutuksen jälkeen perintään ilman erillistä ilmoitusta.

Ryhmäpaikka voidaan Lahden Uimaseuran puolesta irtisanoa päättymään, jos uintiryhmälaskua ei ole maksettu kurssin kahden ensimmäisen kuukauden aikana. Kurssimaksu tullaan tässä tapauksessa veloittamaan kokonaan.Uimaseuralla on oikeus perua kurssipaikka mikäli jäsen/ryhmäläinen aiheuttaa häiriötä tms.

Kenenkään ryhmäpaikka ei automaattisesti jatku, eli jokaisen uimarin on ilmoittauduttava uudelleen varmistaakseen paikan seuraavalle kaudelle.
Ennakkoilmoittautumisen toteuttaminen usealle sadalle uimarillemme on hyvin hankalaa toteuttaa, kun osa uimareista pysyy samassa ryhmässä ja osa vaihtaa ryhmää. Myös kurssikalenteriin tulee useimmiten muutoksia edelliseen kauteen verrattuna. Ryhmissä meillä on myös maksimi osallistujamäärä, jonka pystymme mukaan ottamaan. Näistä syistä olemme päätyneet nykyiseen menettelytapaan ilmoittautumisten suhteen.

Muistathan, että voit aina olla yhteydessä toimistoomme, jos ilmoittautumisen kanssa on hankaluuksia.

Sisaralennuksen huomioimista varten, ilmoitathan asiasta itse ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoituksen voit tehdä kirjoittamalla ”SISARALENNUS” Viesti tapahtuman järjestäjälle –viestikenttään.

Sisaralennuksen huomioimme seuraavasti:
Jos perheestä ilmoitetaan kaksi sisarusta, niin toinen sisarus laskutetaan normaalisti ja toisen laskusta vähennetään 10,00 €.
Jos perheestä ilmoitetaan kolme sisarusta, niin kaksi sisarusta laskutetaan normaalisti ja yhden laskusta vähennetään 20,00 €.

jne.

Sisaralennus koskee vain lasten syys- / kevätkauden ryhmiä. Alennukset eivät koske leiritoimintaa, varsinaisten kausien ulkopuolisia kursseja (esim.kesä) tai aikuistoimintaa.

Lähetämme kaikille ryhmille kurssi-kirjeen ennen kurssin alkua, josta selviää tarkat ohjeet ja hallikäytännöt. Tässä yleisiä ohjeita uimakouluja varten jo etukäteen tutustuttavaksi.

Kunkin tapahtuman kohdalla lukee onko kurssi yleisö- vai seuravuorolla toimiva. Seuravuoron aikana uimahallilla on vain Lahden Uimaseuran kurssitoimintaa pienessä / isossa altaassa, jolloin vanhemmilla ei ole mahdollisuutta itse uida/käydä kuntosalilla ryhmän aikana. Yleisövuoron aikaisilla kursseilla vanhemmat voivat mennä itse uimaan/kuntosalille uimahallimaksua vastaan tai odottaa lasta uimakoulun ajan joko uimahallin katsomossa, kahviossa tai hallin ulkopuolella.

Kivimaa / pienen altaan ryhmät: Uimahallilla aikuinen tuo ryhmän alkaessa lapsen pienen altaan reunalle ja hakee lapsen altaan reunalta ryhmän loputtua.

Kivimaa / ison altaan ryhmät:
Uimari saapuu itsenäisesti allastilan puolelle. Uimarin voi tarvittaessa saattaa halliin ja avustaa pukuhuoneessa/suihkussa ensimmäisillä kerroilla sekä odottaa yhdessä lapsen kanssa ohjaajaa altaalla.

Lahden uimahalli / pienen altaan ryhmät:
Uimahallissa uimakouluryhmä haetaan ryhmäpukuhuoneesta, viedään naisten puolelle suihkutiloihin, josta ryhmänä mennään uima-altaalle. Yli 7-vuotiaat pojat tulee tuoda/tulla itsenäisesti altaalle uimahallin sääntöjen mukaisesti uimaopettajien ollessa naispuoleisia. Uimakoulun loputtua ryhmän kanssa palaudutaan takaisin ryhmäpukuhuoneeseen. Uimaopettaja toimii ryhmän mukana suihku- ja allasajan.

Lahden uimahalli / ison altaan ryhmät
Lapsi tulee itsenäisesti altaan puolelle. Uimarin voi tarvittaessa saattaa halliin ja avustaa pukuhuoneessa/suihkussa ensimmäisillä kerroilla sekä odottaa yhdessä lapsen kanssa ohjaajaa altaalla.

Saksala / ison altaan ryhmät: Uimari saapuu itsenäisesti allastilan puolelle. Uimarin voi tarvittaessa saattaa halliin ja avustaa pukuhuoneessa/suihkussa ensimmäisillä kerroilla sekä odottaa yhdessä lapsen kanssa ohjaajaa altaalla.

Nastolan uimahalli / pienen altaan ryhmät: Uimahallissa uimakouluryhmä haetaan ryhmäpukuhuoneesta, viedään naisten puolelle suihkutiloihin, josta ryhmänä mennään uima-altaalle. Yli 7-vuotiaat pojat tulee tuoda/tulla itsenäisesti altaalle uimahallin sääntöjen mukaisesti uimaopettajien ollessa naispuoleisia.
Uimakoulun loputtua ryhmän kanssa palaudutaan takaisin ryhmäpukuhuoneeseen. Uimaopettaja toimii ryhmän mukana suihku- ja allasajan.

Nastolan uimahalli / ison altaan ryhmät
Uimari saapuu itsenäisesti allastilan puolelle. Uimarin voi tarvittaessa saattaa halliin ja avustaa pukuhuoneessa/suihkussa ensimmäisillä kerroilla sekä odottaa yhdessä lapsen kanssa ohjaajaa altaalla. Kurssilla uimaopettajan tapaa uima-altaan vieressä, jossa pidetään nimenhuuto.

Nastolan uimahalli / erityisuinti: Uimari saapuu yhdessä avustajan/huoltajan kanssa allastilan puolelle, avustaja on uimarin kanssa koko uintitunnin altaassa mukana.
Kurssilla uimaopettajan tapaa uima-altaan vieressä, jossa pidetään nimenhuuto.

Aikuisten kurssit / Yleisövuoro: Tullessasi harjoituksiin, ilmoita kassalle tulevasi Uimaseuran järjestämälle kurssille. Kassalta saat hallikohtaisen ohjeen, että tarvitseeko kassalta ottaa avainkorttia vai löytyvätkö ne valmiina pukukaapeista.
Uimahalliin saa saapua noin 15 min ennen oman ryhmän alkua ja uimahallista tulee poistua noin 15–20 min sisällä harjoitusten loppumisesta.

Aikuisten kurssit /seuravuoro: Tullessasi halliin sisään, katso aulasta onko avainkortteja kassan edustalla ja ota mukaasi pukukaappia varten (kaappi ei mene lukkoon ilman korttia). Mikäli avainkortteja ei siinä näy, ovat ne valmiina jo pukukaapeissa. HUOM! Jos tullessasi avainkortti oli aulassa, niin palauta se takaisin samaan paikkaan. Jos kortti oli jo valmiina kaapissa, jätäthän avainkortin paikalleen. Ohjaajan altaan puolella kurssin alkamisaikana.

Lahden Uimaseura haluaa tarjota kaikille mukavan ja turvallisen oppimisympäristön. Mikäli huomaatte suihku- tai pukuhuonetiloissa ylimääräistä toimintaa tai häiritsevää käytöstä, toivomme yhteisvastuullista valvontaa tai ainakin ilmoitusta mahdollisesta häiriökäytöksestä jollekin ohjaajista. Palautetta voi tarvittaessa antaa myös sähköpostitse. Häiriötilanteissa otamme tarvittaessa vanhempiin yhteyttä ja mietimme yhdessä, miten ratkaista tilanne.

Uimakouluun lapsi tarvitsee seuraavat varusteet:

– mielellään yksiosainen uimapuku (uimapuvun pukemista päälle kannattaa harjoitella kotona etukäteen)
– uimalasit (ei snorkkelilasit)
– pyyhe (ja pefletti)
– pitkät hiukset joko ponnarille tai käytettävä uimalakkia

Lahden Uimaseuran harrasteryhmissä olevat jäsenet on vakuutettu Pohjantähden ryhmätapaturmavakuutuksella.


Menossa mukana
LaUS tukiverkosto