Erityisuinti

Lahden Uimaseura aloittaa syyskaudella 2020 uutena ryhmämuotona erityisuinnin! Tähän toimintaan olemme saaneet Opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.

Ryhmät ovat ensisijaisesti tarkoitettu lapsille, nuorille ja aikuisille, keillä on jokin liikuntarajoite tai haasteita motorisissa, kognitiivisissa ja/tai sosiaalisissa taidoissa ja jotka tarvitsevat erityistä tukea uinnin opettelussa. Uimarin tulee jo itsenäisesti pärjätä isossa altaassa, omata uintitaitoa ja uskallusta sukeltaa. Ohjaajat vastaavat tuntien sisällöstä ja ohjauksesta, eli uimareiden tulee itse pärjätä joko itse tai avustajan kanssa sekä suihku- että pukuhuonetiloissa. Ryhmät harjoittelevat Nastolan uimahallilla, joka on esteetön.

 

HUOM! Mikäli osallistujalla on sairaus (esim. astma tai epilepsia), tulee hoitavalta lääkäriltä varmistaa ohjeet kurssille osallistumiseen. Mikäli sairaskohtaukset tai lääkkeellinen hoito on tarvittavaa kesken uinnin tai suihku- ja pukuhuonetiloissa, tulee uimarilla olla joko avustaja/huoltaja hallilla mukana. Avustajan/huoltajan tulee osata antaa mahdollinen lääke ja ensihoito.

Ilmoitathan myös kurssin ohjaajille sairaudesta, jotta he osaavat varautua ja toimia sinun parhaaksesi mahdollisessa hätätilanteessa. 

Syyskaudella 2020 tarjolla yhdistetty lasten, nuorten ja aikuisten harrasteryhmä (la klo 15.00 Nastolan uimahalli)

Perheryhmä – 7-10 -vuotiaille lapsille, jotka tarvitsevat avustajan/huoltajan mukaan
Ryhmään osallistumisvaatimuksena on avustajan kanssa itsenäinen pärjääminen isossa altaassa, 10m uintitaito ja uskallus sukeltaa.

Lasten harrasteryhmä – 10-14 -vuotiaille suunnattu ryhmä
Ryhmään osallistumisvaatimuksena on itsenäinen pärjääminen isossa altaassa, 20m uintitaito ja uskallus sukeltaa.

Nuorten ja aikuisten harrasteryhmä – yli 15-vuotiaille nuorille ja aikuisille suunnattu ryhmä
Ryhmään osallistumisvaatimuksena on itsenäinen pärjääminen isossa altaassa, 20m uintitaito ja uskallus sukeltaa.

Jokaisessa ryhmässä harjoitellaan uinnin perusasioita uimareiden ja ryhmän yleisen tason mukaisesti. Harjoiteltavia asioita ovat esimerkiksi sukellus, kelluminen ja liukuminen, oikean uintiasennon löytäminen ja välineiden kanssa harjoittelu sekä vapaa- ja selkäuinnin (nuorten ja aikuisten ryhmässä myös rintauinnin) tekniikkaa.
LAUS sai OKM-tukea erityisryhmien aloittamiseen, mikä on huomioitu ensimmäisen vuoden ryhmien osallistumismaksuissa.

 

Perheryhmä – 120€ / osallistuja
Lasten harrasteryhmä – 120€ / osallistuja
Nuorten ja aikuisten harrasteryhmä – 150€ / osallistuja

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Ilmoittautuminen syyskauden ryhmiin on sulkeutunut. Kevätkauden ilmoittautuminen avautuu n. joulukuun alkupuolella.Menossa mukana