Seura

Lahden Uimaseura Ry (LaUS) on perustettu vuonna 1916. Seuran tavoitteena on edistää ja kehittää uintitaitoa, uintiurheilua ja -liikuntaa sekä hengenpelastustaitoja. Seura tekee aktiivisesti työtä edistääkseen liikunnallista elämäntapaa ja tukeakseen vesiliikuntaa niin harrastuksena kuin kilpailumuotonakin, kaikissa ikäryhmissä, koko elämän ajan.

LaUSin toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin -periaatteet. Pyrimme kaikessa toiminnassamme edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Lahden Uimaseura ry on saanut ensimmäisenä suomalaisena uimaseurana Nuori Suomen sinettiseuratunnuksen vuonna 1992. Nuori Suomi Sinettiseurat ovat nuorisourheilun laatuseuroja, jotka ovat saaneet tunnustuksen laadukkaasta nuorisotoiminnastaan. Saadakseen sinetin, on seuran osoitettava täyttävänsä sinetin kriteerit, joita ovat muun muassa seuraavat asiat: seura pitää huolta jokaisesta mukana olevasta lapsesta ja nuoresta, seuran toiminta on kasvatuksellista ja monipuolista, alle 16 – vuotiaiden ryhmissä on sovittu pelisäännöt, seurassa ohjaajat ovat käyneet lasten ja nuorten ohjaamiseen tarkoitetun koulutuksen ja heidän täydennys- ja jatkokoulutuksestaan huolehditaan, seurassa kiitetään kaikkia seuratyöntekijöitä heidän tekemästään arvokkaasta työstä.

Koulutus on ensiarvoisen tärkeää seurassamme. Kaikki valmentajamme ovat käyneet joko Uimaliiton tai Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kursseja tai ovat kouluttautuneet liikunnan ja valmennuksen ammattilaisiksi. Kaikki ohjaajamme perehdytetään kurssiohjaajiksi seuran sisäisesti tai he ovat käyneet Uimaliiton tai Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kursseja. Lisäkoulutusta järjestetään seurassa säännöllisin väliajoin. Seura kouluttaa myös sisäisesti järjestämällä ensiapukoulutusta sekä valmentajien ja ohjaajien seminaareja.

Jos olet kiinnostunut uintiliikunnasta ja -urheilusta, niin tervetuloa mukaan hyvään seuraan!

 

 

 


Menossa mukana
LaUS tukiverkosto