Tenava

Ensimmäinen uimakoulutaso, jatkoa Vesipeuhulalle. Noin 5-6v lapsille.

Arat tenavat/Tenavat ryhmiin osallistuakseen on suositeltavaa, että lapsi on täyttänyt 5v ennen kurssin alkua tai viimeistään kurssin aikana. Veden kanssa reippaat 4-4,5 v lapset voivat kuitenkin Tenaviin ilmoittautua.

Ryhmään voi osallistua lapsi, joka ei vielä uskalla sukeltaa tai  kenellä on mahdollisesti vesipelkoa.

Ryhmässä aloitetaan vedessä liikkuminen aluksi rauhallisesti erilaisten mielikuvien ja harjoitteiden avulla. Esim. eläinten liikkumistavoilla ja edetään vedessä ohjaajan ohjeiden mukaisesti. Ryhmässä lapsi opettelee luottamaan veteen ja hallitsemaan omaa kehoa liikkuessa altaassa. Loppukaudesta siirrytään ryhmän tason mukaisesti uimakoulun omaisiin harjoitteisiin kuten potkut, kelluminen ja uinti aluksi välineen avulla.

Tavoitteena on poistaa mahdollinen vesipelko, sekä opettaa sukeltamisen, liukumisen ja kellumisen alkeita. Ryhmässä opetellaan myös ottamaan toinen huomioon ja toimimaan ryhmässä.

Ryhmään voi osallistua lapsi, joka uskaltaa jo hieman sukeltaa eikä pelkää vettä.

Ryhmässä opetellaan uinnin alkeita pienessä altaassa ohjaajan ohjeiden mukaisesti. Aluksi taitoja harjoitellaan välineiden kanssa ja opetellaan luottamaan veteen. Kurssin aikana välineistä pyritään pääsemään eroon ja oppimaan 2-3m uintitaito vatsallaan ja selällään.

Tavoitteena on 2-3m uintitaito vatsallaan ja selällään ilman apuvälineitä. Harjoitellaan myös muita uintitaitoja, kuten sukeltamista, liukumista ja kellumista. Altaalla: alkuleikki, erilaisten uintitaitojen harjoittelu ja lopuksi loppuleikki/-loru.

>> Kevätkaudelle ilmoittautuminen on päättynyt. Syyskauden ryhmiin avaamme ilmoittautumisen n. touko-/kesäkuun vaihteessa.

>> Tukea uintiharrastukseen | lisätietoa täältäOhjeita myClubin käyttöön löydät täältä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Menossa mukana