LaUS:lle viisi mitalia lisää uinnin IKM-kisojen viimeisenä päivänä

Marjut Villanen
30.11.2014

Kokonaismitalisaldo huikeat 17 mitalia, joista yhdeksän kultaa

Ikäkausimestaruuskisojen viimeinen päivä jatkui Lahden Uimaseuran joukkueella yhtä hyvässä vireessä kuin edeltäväkin päivät. Mitalisaldoa joukkue lisäsi viidellä, joten lopullinen mitalien määrä oli 17, mistä on kyllä syytä olla erittäin tyytyväinen kun matkassa oli 17 uimarin joukkue ja tyttöjen vapaauintiviestin joukkue.

Essi-Maria Lillman (14v) ui viimeisenä päivänä upeasti vielä yhden mestaruuden 200 metrin rintauinnissa, lisäksi Essi-Maria tuli neljänneksi 100 metrin selkäuinnissa. Raakel Bärlund (13v) ui itselleen hopeaa 100 metrin vapaauinnissa ja pronssia 100 metrin selkäuinnissa. Petteri Haverinen (13v) ui ensimmäisen IKM-kisamitalinsa venyttäen itsensä hopealle 100 metrin selkäuinnissa. Melek Ayarci (15v) venyi niin ikään 100 metrin selkäuinnissa mitaleille ja kaulaan pujotettiin pronssia tyttöjen 15-vuotiaiden sarjassa, lisäksi Melek ui pisteille 100 metrin vapaauinnin kahdeksannella sijalla.

Pistesijoja seuran saldoon sunnuntaina lisäsi omissa sarjoissaan niin tytöt kuin pojatkin. Julia Bruneau (15v) ui viidenneksi 200 metrin rintauinnissa, kuudenneksi 100 metrin vapaauinnissa ja seitsemänneksi 100 metrin selkäuinnissa. Jami Kuosmanen (16v) ui upealla ajanparannuksella viidenneksi 400 metrin sekauinnissa ja kahdeksanneksi 200 metrin sekauinnissa 16-vuotiaiden poikien sarjassa. Emilia Skinnari (12v) ui kahdeksanneksi 100 metrin selkäuinnissa ensimmäisissä IKM-kisoissaan ja Santeri Hulkko (14v) kahdeksanneksi 100 metrin perhosuinnissa.

Pääsääntöisesti kaikki mitaleille ja pistesijoille päässeet uimarit rikkoivat tänäänkin omia ennätyksiään miltei poikkeuksetta. Tämä kertoo valmennuksen onnistuneesta ajoituksesta kunnon suhteen, mistä kiitos tietenkin menee uimareiden valmentajille Ari Palveelle, Aaro Rahomäelle ja Ilja Daniloville. Jamille, Melekille, Julialle, Meealle, Hennalle ja Amandalle Oulun kisat olivatkin sitten viimeiset ikäkausimestaruuskisat ja nämä nuoret nähdään jatkossa tavoittelemassa paikkoja nuorten SM-kilpailuissa.

Kiitos kaikille uimareille, valmentajille, kyytijöille ja kannustusjoukoille eli vanhemmille hyvästä yhteistyöstä ja yhteishengestä viikonlopun aikana. Paljon, paljon onnistumisia, upeita ennätystenparannuksia, toki aina pettymyksiäkin, mutta kaikesta selvisimme yhdessä niin hyvissä kuin vähän huonommissakin hetkissä.

 

Hieno viikonloppu takana ja tyytyväinen joukkue hyppää nyt yöjunaan ja suuntaa katseensa kotia kohden. Upea porukka, josta saa olla todella ylpeä!

 

Milla Bruneau

 

 

Uimaliiton kisasivu:

http://www.uimaliitto.fi/uinti/arvokilpailut/ikm/2014-2015/

 

Tulokset:

http://livetiming.fi/results.php?cid=1993&session=0&all=1